Krem z selera naciowego. Szybki i prosty krem, który zawsze się uda. Przepis na obiad.

Autor: Basia Smoter


Krem z selera naciowego to przepis na obiad, który zawsze się uda. Jest pyszny, nie wymaga zdolności kulinarnych i godzin spędzonych przy garach. Ja mój krem wykonuję w Thermomixie, ale bez problemu zrobicie równie pyszny krem w garnku. Jak wiecie w sobotę wyrwałam zęba – ostatnią już ósemkę, więc ostatnie moje dni owocowały zupami i kremami. Oprócz kremu z selera na który przepis znajdziesz poniżej serwowałam np przepyszny krem z pieczarek, przepis znajdziesz klikając tutaj


 


 

krem z selera





  



   


Krem z selera naciowego


  


Zdaje sobie sprawę z tego, że nie każdy jest szefem kuchni, nie każdy ma zdolności i czas na stworzenie pysznych potraw. Bynajmniej ja nie jestem ani szefem kuchni, ani nie mam czasu, ale znam sprawdzone, szybkie i pyszne przepisy, które uwielbiam ponieważ najzwyczajniej w świecie nie da się tych dań zepsuć, a smakują zawsze genialnie. Jak już wiecie, moje ulubione dania będę systematycznie dla Was spisywać warto więc obserwować bloga i upewnić się, że lubicie Basia Smoter Blog na Facebooku – tam informują o każdej nowince na blogu.








Przepis na krem z selera naciowego jest prosty. Potrzebujesz około 400 gram selera naciowego, kostkę bulionu warzywnego, 700 gram wody, 15 gram masła, 85 gram cebuli – jedna średnia, 120 ml śmietanki 30%.


  



zupa z selera naciowego


 





Przepis na krem z selera naciowego 


 


1. Do naczynia wkładamy przekrojoną na pół cebulę i ustawiamy 5s/obr 5. Jeśli nie masz urządzenia wielofunkcyjnego możesz po prostu posiekać cebulkę.


2. Cebulkę podsmażamy dodając do niej masło. (2min/100st/obr1)


3. Dodajemy pokrojony na kawałki seler i podsmażamy dalej. (2min/100st/obr2)


4. Do cebulki i selera dodajmy wodę, kostkę bulionu warzywnego, szczyptę pieprzu i troszkę soli. Całość gotujemy raz za czas mieszając (25minut/100st/obr1)


5. Ugotowane warzywa miksujemy/blendujemy ze sobą (30sekund, obroty stopniowo zwiększamy od 1 do 10)


6. Dodajemy śmietanę i mieszamy (30s/obr4)


 


 


I tak powstał pyszny, szybki i tani krem z selera naciowego, który podbił serce mojej rodziny i zasmakuje również Wam. Można zjeść go ze świeżym pieczywem lub dodać do niego grzanki – PYCHA. Poniżej znajdziesz kilka innych ciekawych wpisów. Zapraszam Was również na mój prywatny instagram: basiasmoter. Do zobaczenia





> Pyszny sos do grilla. Super do kiełbasy i karkówki.


> Domowe mleko kokosowe z wiórek kokosowych. Pyszne, proste i zdrowe.


> Tarta na gotowym cieście francuskim. Pyszna i prosta kolacja.


> Domowy napój na zbicie temperatury ciała.


> Olejek rycynowy na rzęsy – ciemne strony olejku rycynowego.


> Jak przygotować skórę do opalania? Jak się ładnie opalić?


  



krem z selera naciowego


 

przepis na krem z selera naciowego


  








 


Podobne posty

Napisz komentarz